Syriner hos Mormor

Det er noe med den deilige duften, fargen og sommerstemningen som lilla syriner gir. De vekker gode og varme minner og skaper nye.

Ja, syriner i alle farger og former er vakre og flotte busker. Men de lilla syrinene hos mormor vekker frem gode barndomsminner.

Jeg og mormor er i hagen. Det er sommer i Tromsø, og jeg er på besøk for å hjelpe mormor med å klippe plenen. Jeg har syklet hjemmefra og nå sitter vi begge i hagen og drikker kald saft etter en vel utført plenklipp. Vi snakker om løst og fast og mormor er som alltid opptatt av hvordan det går på skolen og hvordan jeg har det egentlig. Til mormor kan jeg fortelle alt.

Hun viser meg hvordan hun lager en liten bukett med et par syrinblomster, noen gresstrå og lager en flott dekorasjon i en vase. Så går vi inn og setter vasen midt på det fine runde bordet og stuen fylles med en deilig duft som sprer sommerglede. Når jeg spør om hvorfor hun bare tok et par stykker og ikke flere, i og med at det er en diger busk hun har og det står en hvit syrin lenger bak kommer det gode svaret:

– Vi må tenke på bier, humler og fuglene som også er glade i buskene. Denne gleden kan vi ikke ha alene.

God sommer!