Hva skal til for å leve nå?

På et av mine foredrag om min selvbiografi «Det sterke kjønn – min kamp for å bi kvinne», var det en deltager som etter å ha sett min slidesserie med bilder fra mitt liv de siste 30 år, påpekte at hun synes jeg har vært flink til å leve. Og med det mente hun leve i nuet, og leve nå.

Og på en middag i går med ei barndomsvenninne, ble jeg minnet på hvor viktig det er å leve nå.

Det minner meg om dette med valg. Vi kan enten velge bort noen aktiviteter, vi kan velge å prioritere tid på familien, vi velger å prioritere hobbier og interesser på et eller annet stadie i livet og vi velger selv hvem vi skal bruke tid på av venner.

Alt dette handler om valg.

For meg handler dette valget om verdier. Jeg deltar bare på ting jeg føler har en verdi for meg, som betyr noe for de verdier jeg selv står for og også min mulighet til å hedre verdiene til andre mennesker rundt meg som jeg er glad i. Først og fremst handler dette om valg.

Jeg velger å bruke tid på barndomsvenninner, som jeg både er glad i, respekterer høyt og som gir meg masse energi og glede å være sammen med. Jeg velger selv å bruke tid på sport som golf. Jeg velger å ikke reise kloden rundt, men heller holde meg litt i ro hjemme fordi jeg har allerede sett over 70 land og føler at reisekontoen er godt fyllt opp.

For meg har livet handlet om å leve nå. Jeg reiste svært mye i ung alder. Jeg ønsket ikke å vente til jeg ble pensjonist.  Jeg ville leve nå.

Derfor er min oppfordring til alle – lev nå.

 

Meg og min barndomsvenninne Torill på resturanten Ett bord. Vi lever nå!