Inspirasjon

Mange forfattere blir inspirert av andre forfattere. Jeg har alltid lest mye bøker og kommer fra en familie hvor det å lese er viktig. I mitt arbeid med min fagbok i 2007 frem mot utgivelsen i 2008 leste jeg mange bøker om lignende emner som i min bok – Kunsten å lære bort. Derfor har det vært naturlig or meg å søke inspirasjon hos andre forfattere når jeg skulle ferdigstille manus til min selvbiografi  Det Sterke kjønn.

Jeg har de siste årene ikke lest en type sjanger eller leitet etter andre bøker som handler om temaet Født i Feil kropp. Jeg har som alltid vært opptatt av den gode historien, gode leseropplevelser og også god underholdning slik som norsk krim er. Fra forlaget fikk jeg innspill om å lese en bok av Linn Ullmann fordi redaktøren mente hun i akkurat den boka hadde gode og fengslende personskildringer.

På julelunsjen hos Juritzen forlag i desember 2016 møtte jeg Gunhild Haugnes som skulle utgi sin bok – Kvinnen ved jordas kant, som handle om dattera til vikinghøvdingen Erik Raude og søstra til Leiv Eriksson. En fengslende og velskrevet bok som det er komplett umulig å legge fra seg før du har fått med deg hele boka.

Alle slike forfatter møter, være seg at jeg har møtte forfatteren selv eller lest en fengslende god bok gjør noe med mitt eget perspektiv, idégrunnlag og lysten til å skrive. Det er i møte med sterke historier jeg føler at alle mine sanser og følelser settes i sving og de kan både gledes, provoseres og underholdes. Det er da man føler at historier berører deg.

Her er jeg sammen med Gunhild Haugnes på mitt arrangement på Eldorado Bokhandel. I bakgrunnen kan du skimte bokhyllene til Juritzen forlag hvor begge våres bøker nå befinner seg og er på vei ut til lesere.