Kjønn og hvem du blir tiltrukket av

Kjønn vs kjønnsidentitet vs kjønnsskifte vs seksuell orientering vs født i feil kropp vs homofil vs lesbisk vs noe et sted midt i mellom

Det kan fort bli en del forvirring mellom begreper, så la meg rydde litt i dem.

Kjønn og kjønnsidentitet har ingenting med hvem du liker å ha sex med. Kjønn og kjønnsidentitet er for de alle fleste noe de ikke tenker over og har ingen konflikter med det kjønnet det er født med.

De som er født i feil kropp, som gjennomgår et full kjønnsskifte har da et sterkt ønske om å endre det fysiske ytre til å stemme med det indre. Det kan være bilogisk fødte menn som ønsker å leve som kvinner eller biologisk født kvinner som ønsker å leve som menn.

Så langt, alt vel.

Hva de som er født i feil kropp liker av mennesker av sitt eget eller det andre kjønn er da like variert som i resten av befolkningen. Og dette er helt individuelt.

Det betyr i korte trekk at en biologisk født gutt som er født i feil kropp, og som ønsker å leve som kvinne, vil etter prosessen leve som helt andre kvinner i samfunnet. Hvem vedkommende har hatt sex med, er da den enkeltes privatsak. Noen er lesbisk, noen er heterofile og noen er et sted midt i mellom. Sånn er det i samfunnet forøvrig.

Jeg definere meg som en heterofil kvinne. Det betyr ikke at jeg ikke har hatt sex med bare menn, men det betyr også at jeg utforsket min seksualitet. Mer om denne prosessen kan du lese om i min selvbiografi – Det sterke Kjønn – min kamp for å bli kvinne.

La oss derfor feire og akseptere allle mennesker og alle seksuelle orienteringer.